已成功改成 AF 的鏡 ( 1- 34 支 , 在第一及第三頁 )

版主: steveha

頭像
Attlee Liu
病入高盲

Re: 已成功改成 AF 的鏡 ( 1- 34 支 , 在第一及第三頁 )

文章 Attlee Liu » 二月 9, 2012, 11:41 pm

amhlee 寫:SImvy 大哥,

Leica Colorplan 90mm F2.5 改唔改到 Nikon AF ? @onion14@ @onion14@

No problem, I did one before .

頭像
Cheval Blanc
中度老花

Re: 已成功改成 AF 的鏡 ( 1- 34 支 , 在第一及第三頁 )

文章 Cheval Blanc » 二月 10, 2012, 10:47 pm

人地係12月17日問你,你喺尋日先至答........好彩你係鏡头医生.........

唔係真医生.......如果係就真係死得人多囉!!!

@onion9@ @onion9@ @onion9@
最後由 Cheval Blanc 於 二月 14, 2012, 11:59 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

頭像
Attlee Liu
病入高盲

文章 Attlee Liu » 二月 10, 2012, 11:56 pm

我不是鏡頭醫生,我剛剛路過,發現這麼久無人答他。
咪答下嘴 lor, 純粹嘴癢! @onion25@

頭像
Cheval Blanc
中度老花

文章 Cheval Blanc » 二月 11, 2012, 1:21 am

Attlee Liu 寫:我不是鏡頭醫生,我剛剛路過,發現這麼久無人答他。
咪答下嘴 lor, 純粹嘴癢! @onion25@

Attlle 兄,

真係唔好意思,唔係話你,我係話果位黄師父啫!!!

@onion31@

頭像
Attlee Liu
病入高盲

文章 Attlee Liu » 二月 11, 2012, 10:14 am

No problem ! @onion25@

頭像
checkie
會員甲

文章 checkie » 二月 11, 2012, 11:36 am

果個黃CFU忙到出汁,邊得閒睬我地丫! @onion36@

amhlee
視力正常

文章 amhlee » 二月 14, 2012, 6:05 pm

無問題己經電話溝通左!

luckind
視力正常

文章 luckind » 八月 31, 2012, 12:37 am

請問黃師傅,ALPA的K100能否在尼康D3上改AF?多謝!

leave
視力正常

文章 leave » 十月 12, 2012, 3:53 pm

請問黃師傅, 係唔係淨係nikon至改得af.. 我想將d老電影鏡改做 af 落olympus m43 機用, 得唔得? (我有支oly af zoom可以劏)

AF 黃
中度老花

文章 AF 黃 » 十月 20, 2012, 2:23 am

luckind 寫:請問黃師傅,ALPA的K100能否在尼康D3上改AF?多謝!

Sorry 無留意你的問題 !

Alpa 版 K100 太大不可以放入 Nikon 85/1.8 內 ,

Arriflex 版 K100 就可以 。

AF 黃
中度老花

文章 AF 黃 » 十月 20, 2012, 2:38 am

leave 寫:請問黃師傅, 係唔係淨係nikon至改得af.. 我想將d老電影鏡改做 af 落olympus m43 機用, 得唔得? (我有支oly af zoom可以劏)

推動 AF 鏡頭最夠力的是機身內至摩打 ,

OM 43 鏡及大多數新款鏡都係用鏡頭內的小型摩打來推一組鏡片 ,

所以就算改得到都會好易壞 !

Boyer
視力正常

文章 Boyer » 十月 22, 2012, 11:24 pm

增加几个可以改为在尼康上自动对焦,自动收缩光圈的。莱卡50/2.禄来50/1.8.冬菜35/2.4.冬菜特围顿100/2.8.西菜126的32/2.8

Boyer
視力正常

文章 Boyer » 十一月 22, 2012, 9:09 pm

自动对焦自动收缩光圈的特围顿100/2.8
附加檔案

kksze
視力正常
聯繫:

文章 kksze » 一月 2, 2013, 11:59 pm

請問Leica 28-70mm f3.5/4.5 E60, 可以改AF俾Nikon 嗎?請指教!

zhit
視力正常

文章 zhit » 十一月 29, 2015, 2:47 pm

求AF黄联系方式,,短讯木有回复~

回覆文章